راهکارهای مقاوم سازی سنگ نما برای جلوگیری از ریزش
نوشته شده توسط : amin

اهکارهای مقاوم سازی سنگ نما برای جلوگیری از ریزش

سنگ، به عنوان یکی از پرکاربردترین مواد برای نماها، ممکن است با ریزش رو به رو شود. این اتفاق معمولاً از اسکوپ نکردن سنگ نما، ریختن سیمان خشک، نشست ساختمان، بازسازی داخلی و ایجاد تنش، زلزله و پس لرزه، و آبخوری سنگ نما ناشی می‌شود. برای جلوگیری از این مشکلات، رعایت نکات ایمنی و استفاده از روش‌های ساخت متناسب ضروری است. در این بخش از توضیحات خود درباره پیچ و رولپلاک نما در تهران به بررسی تکنیک‌ها و راهکارهای مقاوم سازی سنگ نما برای جلوگیری از ریزش می‌پردازیم. اصلی‌ترین این روش‌ها عبارتند از:

جلوگیری از افتادن سنگ نما با انتخاب سنگ مناسب

برای جلوگیری از افتادن سنگ نما، انتخاب یک سنگ مرغوب امری اساسی است. سنگ‌های صاف و صیقلی، ممکن است چسبندگی کمی داشته و به خوبی به ملات نچسبند. از جمله این سنگ‌ها می‌توان به سنگ گرانیت اشاره کرد که علاوه بر این مشکلات، وزن زیادی نیز دارد. در این راستا، سنگ‌هایی همچون سنگ تراورتن با ویژگی‌های مناسبی برای اجرای نما شناخته می‌شوند، با این شرط که روی سطح خود ترک نداشته باشند.

اسکوپ کردن سنگ نما جهت افزایش استحکام

یکی از روش‌های جلوگیری از افتادن سنگ نما، اسکوپ کردن سنگ‌ها در هنگام نصب روی سطح نما است. این کار به دلیل افزایش استحکام نما و جلوگیری از ریزش سنگ نما اجرا می‌شود. پس از گذشت حدود ۱ تا ۳ سال، به دلیل عوامل گوناگونی مانند زلزله یا طوفان، ممکن است سنگ‌ها به ریزش بیفتند. اسکوپ کردن سنگ نما با استفاده از پیچ گالوانیزه و رولپلاک‌های توکار در کنار پیچ و رولپلاک نما ساختمان در تهران یک روش مؤثر برای افزایش ایمنی ساختمان و جلوگیری از مشکلات آینده است.

استفاده از ملات با کیفیت

استفاده از ملات با کیفیت و به ‌ویژه از ماسه‌های شسته شده، یکی از مهمترین عوامل در پیشگیری از افتادن سنگ نما است. ملاتهای با چسبندگی بالا، توانایی بهبود چسبندگی سنگ‌ها به سطح ساختمان را دارند و از ریزش آنها جلوگیری می‌کنند. توجه کنید که عدم استفاده از ماسه‌ی خشک در ملات یکی دیگر از راهکارهای مهم است. ماسه‌های خشک توانایی چسبندگی کمتری دارند و به سرعت از سطح ساختمان جدا می‌شوند. با استفاده از ماسه‌ی شسته شده، ملات با کیفیتی را تضمین کنید که سنگ‌ها را به‌خوبی نگه دارد.

استفاده از ابزار تخصصی جهت مقاوم سازی سنگ نما

در روند انجام کار استفاده از دریل‌های مخصوص و سایز مناسب مته از اهمیت بالایی برخوردار است. انتخاب مته‌های مناسب به کاهش خطر ایجاد ترک در سنگ‌ها کمک کرده و باعث جلوگیری از افتادن سنگ نما می‌شود. دقت کنید که در فرآیند بازسازی ساختمان، اجتناب از ضربه به سنگ‌ها بسیار حائز اهمیت است. هرگونه ضربه قوی ممکن است سبب شکستن و شل شدن سنگ‌ها شده و در نهایت منجر به افتادن سنگ نما گردد. انجام بازسازی با دقت و حرفه‌ای، یکی از موارد اساسی جلوگیری از خسارات بعدی است.

پیچ و رولپلاک سنگ چیست ؟

در این قسمت از نوشته می‌خواهیم بدانیم که پیچ و رولپلاک سنگ نما در تهران به چه معنی است؟ این کار نیز یکی از روش‌های استحکام بخشی به سنگ نمای ساختمان است. برای جلوگیری از شل شدن سنگ‌های نما، از روش پیچ و رولپلاک نما استفاده می‌شود. این روش بدون داربست و با استفاده از طناب، به منظور محکم سازی و استحکام بخشیدن به سنگ‌های نما به کار می‌رود. این اقدام نه تنها خطرات احتمالی از شل شدن سنگ‌ها را به حداقل می‌رساند بلکه ایمنی و پایداری ساختمان را نیز افزایش می‌دهد. رولپلاک، یک بست مخروطی پلاستیکی است که بر روی دیوار نصب می‌شود. این بست‌ها به سنگ‌های نما انعطاف می‌دهند و همچنین پیچ‌های گالوانیزه مقاومی را که بر روی بتونه قرار می‌گیرند، به خوبی تثبیت می‌کنند. پیچ‌های گالوانیزه به دلیل مقاومت بیشتر در برابر شرایط جوی، انتخاب مناسبی برای استفاده در این روش هستند. با استفاده از پیچ و رولپلاک نما، هزینه‌های تعمیرات بعدی به شدت کاهش می‌یابد زیرا این روش از پیشگیری برخوردار است. توجه داشته باشید که رعایت فواصل استاندارد بین پیچ و رولپلاک یکی از عوامل مهم در جلوگیری از افتادن سنگ نما است. فواصل مناسب باعث کاهش خطر ایجاد ترک و شکستگی در سنگ‌ها می‌شود. بررسی و اجرای دقیق فاصله‌ها بین سوراخ کاری‌ها، مانع از شل شدن و افتادن سنگ‌ها خواهد شد.

مسئولیت خسارت ریزش سنگ نما به عهده چه کسی است ؟

ما می‌دانیم که پیچ و رولپلاک نما ساختمان در تهران به افزایش ایمنی کمک بسیار زیادی می‌کند. با این وجود هر ساختمان با گذر زمان و تأثیرات محیطی ممکن است با چالش‌ها و خطرات روبرو شود. یکی از خطرات جدی که به این طور مطرح می‌شود، سقوط سنگ ریزه از نماها است. این مسئله به اندازه‌ای حائز اهمیت است که قوانین و مقررات متعددی برای مسئولیت و پیشگیری تعیین شده‌اند. این مسئله می‌تواند باعث به خطر افتادن افراد و آسیب به خودروها یا مالکان شود. مالک ساختمان نخستین شخصی است که مسئولیت ایمنی و استحکام ساختمان را بر عهده دارد. او موظف به انجام بازرسی‌های دوره‌ای و نظارت بر وضعیت ساختمان است تا خطرات احتمالی را شناسایی و رفع کند. همچنین، در صورت وقوع حوادث، مالک ساختمان مسئولیت جبران خسارت‌ها و ایمنی ساکنان و بازدیدکنندگان را بر عهده دارد. طبق قانون‌ تعیین شده این مدت زمان ده سال است. در مقابل، مسئولیت هر گونه خسارت جانی و مالی ناشی از ریزش و سقوط سنگ ریزه از ساختمان تا ۱۰ سال پس از ساخت بر عهده سازنده ساختمان و مهندس ناظر است. این مقرره نشان می‌دهد که در زمان اولیه ساخت، مسئولیت ایمنی و کیفیت ساختمان بر عهده سازنده و مهندس ناظر است.

علت ریزش سنگ نمای ساختمان

ما در بخش‌های قبل اشاره کردیم که روش‌های مختلفی برای استحکام سنگ نما وجود دارد و همچنین روند پیچ و رولپلاک نما ساختمان در تهران را نیز بررسی کردیم. در این قسمت می‌خواهیم علت ریزش سنگ نمای ساختمان را بررسی کنیم. یکی از دلایل اساسی ریزش سنگ نما، عدم مقاومت کششی مناسب در ملات‌هاست. ملات‌ها عمدتاً در برابر فشار مقاومت دارند اما در کشش کم‌ترین استحکام را از خود نشان می‌دهند. در نماهای بلند، این عدم مقاومت می‌تواند منجر به ریزش سنگ‌ها شود.

علاوه بر آن تغییرات دمایی مانند سرد و گرم شدن می‌تواند به انبساط و انقباض سنگ‌ها منجر شود. با ورود رطوبت به پشت سنگ‌ها، این تغییرات دمایی ممکن است ترک‌ها ایجاد کرده و سبب ریزش سنگ نما گردند. دقت کنید که نظارت نامناسب در فرآیند ساختمانی می‌تواند موجب استفاده از ملات‌های ناکارآمد و کاهش کیفیت کار شود. از این رو باید این کار توسط متخصصان انجام شود. آریا سازه ارتفاع البرز با ترکیب تجربه، مهارت، و فناوری، در دنیای ارتفاعات به ارائه خدمات متنوع و با کیفیت می‌پردازد. مدیریت دقیق و نظارت فراگیر بر پروژه‌ها، این شرکت را به یک گزینه قابل اعتماد در زمینه خدمات ساختمانی در تهران تبدیل کرده است.





:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 فروردين 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: